Witam, jakie szkody wyrządza w mózgu olejek z nasion konopi, takie same jak palenie "tego", bo dostałem produkt, który niby miał mi polepszać pamieć, ale przed wzięciem przeczytałem etykietkę i tu szok, przecież przez "to (palenie)" pogarsza się intelekt, pamieć i motywacja. A tu nagle dany składnik pozyskiwany tez z "tego" ale niby działa przeciwnie polepsza pamieć, motywację, intelekt, a może polepsza tylko w czasie brania, a potem jest tak samo jak z "tym" że pamięć się zamyka brak nam motywacji i jest gorszy intelekt.
w nasionach nie ma THC, wiec olej z nasion konopii nie ma właściwości psychoaltywnych o ile jest tłoczony normalnie w celach kulinarnych
chyba ze masz olej haszyszowy, ten jest robiony w inny sposob i w celach wiadomych i oczywiscie zawiera THC
co do leczniczych wlasciwosci oleju z nasion konopii nie umiem nic powiedziec wiecej, niz o innych olejach roslinnych (kwasy tluszczowe faktycznie wspomagaja pamiec itd.)
Jest to składnik tabletek na poprawę pamięci, motywacji, intelektu, który dostałem, gdzieś się doczytałem już nie pamiętam gdzie ze nasiona zawierają 0,2 % tego.
Wiele narkotykow teraz juz zabronionych kiedys bylo wykorzystywanych w celach tylko medycznych i pełniły wiele dobrego, jednak czasy wspolczesne u ludzkosc zobaczyla ze mozna rowniez sie tym "nacpac" co zmienilo zupelnie obraz fundamentalny co za tym idzie staly sie tak naprawde jedna z mozliwosci zaglady ludzkosci
Aktualnie spróbowałem tych tabletek o których mowa w 1 poście. Można je kupić w aptece, a nawet drogeriach. Suplement diety po prostu.
Co do działań to polepsza jakość snu nie wydłużając go i łatwiej rano podnieść się z łózka. Co do pamięci czy samopoczucia nie odczułem żadnych zmian.
Trzeba poczytac specyfikacje tego paraleku. Narkotykiem jest konopie zawierajace powyzej 0,2% THC. Jak ma mniej - to jest to zwykle konopie wlokniste, jakie od lat w Pl uprawiano na sznurki itd. Jesli olej jest legalnie w sprzedazy, to podejrzewam, ze jest z wloknistych. Z tego co wiem konopie powyzej 0,2% THC i przetwory z nich nie sa jak dotad dopuszczone do obrotu w kraju, nawet na recepte.