Wysłany: 20-04-2009 NIe dajmy zrobic z Polski Holandie!
23 maja(to jest info odnosnie daty jeszcze na 100% niepewne ma ruszyc z pod Pałacu Kultury i Nauki akcja corococzna aby zlegalizowac marichuane w Polsce co dla mnie osoby uzaleznionej trzezwej jest absurdem ze cos takiego ma miejce w kraju Nad Wisła inforamcje kieruje do osob dotknietych tym problemem.
Mysłalem jak dzis o tym sie dowiedzialem o przeciwdzialaniu tej akcji Co Wy macie na ten temat do powiedzenia jakie sa wasze zdania?? prosze o wypowiedzi dotyczace
Zycie bez narkotykow za co uwazam marichuane jest piekne nie dajmy sie złu jakim jest THC!
Cóż, jako osoba uzależniona popierasz obecną politykę? Rozumiem, że zamiast zgłosić się na leczenie, zgłaszasz się na policję w celu odsiedzenia 3 lat?W końcu jesteś groźnym przestępcą. pragnę także zauważyć, że po legalizacji w Holandii liczba osób zażywających konopie nie zmieniła się, natomiast zażywających twarde narkotyki zmalała. Dla czego? Bo legalizacja odcięła użytkowników marihuany od dilerów, którzy by im zaproponowali coś mocniejszego. I nie mów, że THC to zło, bo konopie są niesamowitym lekiem na niesamowitą liczbę chorób, a w Polsce nawet stosowanie jej do celów leczniczych jest zabronione, o czym się nie mówi.
Potępiać i karać, czy leczyć i uświadamiać? Zastanów się.
Prohibicja nie działa, redukcja szkód jest jedynym możliwym rozwiązaniem.
A marsz wyzwolenia konopi wystartuje 23 maja 2009 o godzinie 15:00 spod pałacu kultury.
PS. To człowiek sam niszczy sobie życie, nie roślina. Bo roślina nie podejdzie do człowieka i nie powie mu "chodź, spróbuj mnie". Ale czy jest sens karać i jeszcze bardziej niszczyć życie tym, którzy wybrali źle? Ja uważam, że takiej osobie należy podać pomocną dłoń. A jeśli ktoś nie ma z tym problemu? Jest taka możliwość, nie mówcie, że każdy ma problem ale nie każdy o tym wie, bo to bzdura. Jeśli nie robisz nikomu krzywdy, poza sobą to za co powinieneś być ukarany? Za głupotę? Bez sensu. Lepiej, żeby ktoś Ci podał rękę i wyprowadził Cię z błędu, abyś już nie był głupi...
zamykam ten rozniacy nas jak widze wątek - bo zaczyna być miejscem, w którym forum z funkcji pomocowej przechodzi w dyskusyjna - a chcialbym tego uniknac